poți vedea butonând meniul.
M-am născut în 1970 în București, România. Am studiat la Liceul de Matematică-fizică nr. 1 din București unde am înfiinţat o trupă de teatru. La primul spectacol, directorul liceului a închis ușa sălii pe dinauntru de frică să nu apară organele de partid. Spectacolul cu textele lui Eminescu era extrem de acuzator la adresa regimului.
Am intrat la Facultatea de Fizică. Am renunţat după un semestru și, în același an, 1990, am intrat la Academia de Teatru și Film din București (UNATC), secţia regie de film și TV. Filmul meu de diplomă, „În fiecare zi e noapte”, a bătut lumea festivalurilor internaţionale, s-a întoars cu premii și a fost difuzat de postul de televiziune Arte.
Din 1992 am început să acumulez o bogată experienţă în publicitate – am lucrat în câteva dintre cele mai importante agenţii de publicitate ca om de creaţie alături de creativi britanici și italieni de la care am învăţat meserie.
În 1997 am realizat primul meu film de lungmetraj, co-producţia româno-germană „Fii cu ochi pe fericire”, la care am fost și co-scenarist. Am adunat un număr impresionant de mari actori români într-un thriller politic pe tema puterii manipulatoare a televiziunii.
Începând din anii ’90 am regizat sute de spoturi TV, printre care multe premiate internaţional. Am câștigat marele premiu Studio Drum la Portoroz în 2005.
În 2006 am scris și am regizat un mediu metraj de televizune despre Ștefan cel Mare și Sfânt prezentat în cadrul emisiunii Mari Români de la Televiziunea Națională. Ștefan cel Mare a fost votat de telespectatori cel mai mare român.
Tot în 2006 am regizat șapte din cele paisprezece episoade ale serialului românesc Lombarzilor 8, primul serial pe care criticii l-au numit demn de marele ecran.
În 2009 am regizat lungmetrajul de ficțiune „Bună! Ce faci?” care apare pe marile ecrane în primăvara lui 2011. Descris în revista americană „Variety” drept „o gură de aer proaspat” în contextul cinematografiei românesti sumbre, comedia dulce-amăruie „Bună! Ce faci?” are succes de public, o intensă viaţă festivalieră și ia nenumărate premii internaţionale. Filmul este vândut în mai bine de 20 de teritorii din Europa.
În 2011 am început lucrul la ecranizarea nuvelei „Domnișoara Christina” de Mircea Eliade. Filmul este o adaptare fidelă a textului și este primul film fantastic românesc de după ’89. Se lansează cu succes de public în cinematografe în 2013.
Tot în 2013 am revenit la pasiunea mea pentru teatru, regizând spectacolul „Șase din 49” care intră imediat în selecţia oficială a celui mai important festival național de teatru românesc și este preluat de TVR.
Am început să lucrez în teatru făcând spectacole care au vădite afiliaţii cinematografice și care pun în valoare actorii.
În 2017 mi-am susținut teza de doctorat în Arte Vizuale la Universitatea Națională de Arte. Subiectul tezei îl constituie „Metamorfoza scenariului narativ spre o vizualitate filmică”. Din 2018 predau scenaristică la Facultatea de Film a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I.L.Caragiale din București.