Șase din 49

Teatru

2013

Afis-Sase-din-49

Spectacolul a avut premiera pe 8 decembrie 2013 la Teatrul de Artă București și a participat la următoarele festivaluri:
Festivalului Național de Teatru, București, 2014
Festivalul Național de Teatru Independent , București 2014
Festivalul internațional de teatru Ariel Inter Fest, Râmnicu Vâlcea, 2014
25 de ore de teatru Non-stop de la Sibiu, 2014
Festivalul de Teatru Independent Antagon de la Timișoara, 2014
Festivalul Internațional de Teatru Independent de Comedie Comic7B de la Buzău, 2017 (Premiul pentru cea mai bună actriță și Premiul pentru cel mai bun Actor)

Sinopsis:

Ce se poate întâmpla unui cuplu de oameni simpli atunci când sunt puși în fața unui bilet câștigător la loto care valorează 10 milioane de euro?

Cei doi soți cad pradă unei imaginații debordante și evoluează de la bucurie frenetică la frică paralizantă și paranoia avansată. Toate hibele mai vechi sau mai noi ale relației lor ies încet, încet la iveală într-o cavalcadă când comică, când tragi-comică,în cele din urmă culminând cu un gest extrem.

Sub aparența comică spectacolul pune în discuție felul în care o relație de cuplu poate rezista uneia dintre cele mai perfide ispite inventate vreodată: banii!

“Șase din 49”, o reușită a “teatrului adevărat”

“Dana Voicu și Liviu Cheloiu, actori maturi cu experiența anilor de profesie și regizorul de film Alexandru Maftei și-au unit harul, iar rezultatul este o tragicomedie reușită pornită de la alegerea piesei, până la interpretare.

Ritmat, cu grijă pentru susținerea ilustrării fiecărui moment al dialogului, regizorul își dezvoltă viziunea prin actorii conduși pe drumul unei interpretări excelente, cu atenție la firesc și nuanță.”

Ileana Lucaciu / http://ileanalucaciu.blogspot.ro/

_MG_0001

Spaima de schimbare și amenințarea fericirii

“Între primul moment, când el – Liviu Cheloiu – intră în scenă strângând cu disperare la piept o geantă ponosită și ultima scenă, când fețele celor doi sunt luminate doar de sclipirea rapidă a flăcărilor, se întinde însă, ca o pânză uriașă de păianjen, o plasă de relații psihologice pe cât de simple la prima vedere, pe atât de complicate, dacă sunt privite în legătură cu nivelul întregii societăți. Acesta este și punctul câștigător al montării lui Alexandru Maftei, pentru că surprinde subtilele relații pe care puterea obișnuinței le țese între oameni. La prima vedere, o comedie simplă, ușor de digerat și bine jucată, „Șase din 49” se ridică, totuși, ceva mai sus, prin faptul că deschide o interesantă discuție despre psihologia maselor, pornind de la o situație simplă de viață: omul așezat față în față cu promisiunea bogăției.”

Monica Andronescu http://yorick.ro/spaima-de- schimbare-si-amenintarea-fericirii

_MG_9941prel